Moet ik al kunnen golfen?

Nee, je hebt geen golf-ervaring nodig. Ik leer je de basis aan en spelenderwijs doe je ervaring op

Kan ik ook een golfclub huren?

Dat kan, maar het is niet nodig. Alle attributen zijn aanwezig en daar kun je van gebruik maken gedurende het traject.

Is deze therapie 1 op 1?

Dat kan, maar we kunnen ook in groepjes werken. Jij bepaalt hoe het hersteltraject eruit ziet.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn ziekenfonds?

Nog niet, maar een tussenkomst van de werkgever kan wel aangevraagd worden. Hier kan ik je mee helpen

Wat gebeurt er na een hersteltraject?

Dat bepaal jij zelf, wil je blijven golfen dan raad ik je een golfcursus aan. Heb je toch nog behoefte aan een “spiegelmomenten”, kom dan gerust nog 4x per jaar een middagje golfcoaching volgen

Krijg ik huiswerk mee?

Jazeker, maar de inhoud van het huiswerk is heel persoonlijk en gericht op de door jou gestelde doelen. Iedere dag biedt een nieuwe mogelijkheid om aan je doelen te werken!

Kan ik mijn partner meenemen?

Dit is allereerst natuurlijk een persoonlijke keuze. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij “werkgerelateerde klachten” is het vaak niet persé nodig. Ligt het probleem op een ander vlak, dan is de aanwezigheid van partners soms wenselijk. Indien je het prettig vindt, praat ik er graag over.

Uit hoeveel personen bestaat een groep maximaal?

Een groepje bestaat maximaal uit 3 personen.

Werken we altijd in een groep?

In eerste instantie werken alle deelnemers individueel, het gaat immers om jouw eigen doel. Daarnaast zijn andere (sociale) aspecten, zoals samenwerken en menselijke interactie hele belangrijke werkpunten, zowel op vlak van coaching als van golfen.

Welke kleding moet ik dragen?

Draag comfortabele kleding waarin je gemakkelijk beweegt. Wandelkleding is een goed voorbeeld. Op de golfbaan houdt men wel van een “nette” dresscode. Dit betekent dat een rokje op knielengte gerust kan, een andere optie is een broekrokje. Voor heren past een korte broek, maar bij voorkeur geen bermuda zwembroek.

Wat voor soort schoenen moet ik aan?

Het liefst schoenen met een platte zool.  Denk aan sportschoeisel met platte zolen , maar joggingschoenen zijn ook prima.

Als ik klaar ben kan ik dan ook goed golfen?

Dat ligt aan je persoonlijke situatie. Als je lichamelijk kwaaltjes hebt, dan kunnen die in de weg zitten. Maar ook mentale klachten kunnen je hinderen (stress, onzekerheid…) In beide gevallen kun je leren golfen op je eigen niveau. De golfsport werkt met het zogenaamde “handicap” systeem. Dit houdt in dat beginners meer slagen mogen doen over een hole dan een gevorderde golfer.

Zo speel je altijd op je eigen niveau en kunnen zelfs beginners van gevorderde golfers winnen!

Wat betekent “handicap” bij golfen?

Het woord handicap is internationaal gekozen en heeft in dit geval niets te maken met een beperking. Handicap zegt iets over het niveau van jouw golfvaardigheden. Het cijfer achter de “handicap”, geeft hoeveel slagen jij hebt voor een hole. Met gebruikmaking van die handicap vindt er een verrekening plaats zodat je de scores met elkaar kunt vergelijken. Diegene met de laagste score heeft (in principe) de beste score. Een voorbeeld: jij hebt handicap 36 en de andere speler heeft handicap 12. Je tegenspeler met handicap 12 is eigenlijk een betere speler. Maar jij hebt wel 36-12=24 slagen extra om die “betere” speler te verslaan. Je tegenspeler zal wel heel goed zijn best moeten doen om van jou te winnen!